streetgames-115x54Idén bakom Street Games

2013 föddes idén till att arrangera Street Games, upplägget föddes ur sporten Streetbasket, som de senaste åren i USA tagit stora kliva framåt i sin utbredning genom egen etablerade turneringar och arrangemang. Sporten har sin grund i att det spelas utomhus, på gatan med enklare regler och i ett högt tempo. Detta ger spelarna större möjligheter att visa sin skicklighet och briljans. Det var just “gatan” som spelade den centrala rollen. Här samlades man oavsett ålder, kunskapsnivå eller ursprung för att spela, prova på och ha roligt. Det är passionen till sporten, gemenskapen, musiken och glädjen som gör den unik.

Därav föddes idén till att lansera Street Games under sommaren 2013 i samband med Göteborgs Kulturkalas. Street Games blev eventet som inte bara inkluderar 3st olika turneringar i Streetbasket, Streetfotboll och Streetbandy, utan även möjligheten att testa en uppsjö av olika idrotter.

Vi vill ge en turnering/event där alla kan delta oavsett nivå och kunskap, en levande mötesplats att prova nya sporter. En plats att umgås och ha kul på både på och vid sidan av planen.

Vi tar er tillbaka till där allt började där gatan är arenan. Där glädje, passion och själ är det som utger drivkraften i spelet. Där skicklighet och känsla är det som avgör.

Välkommen att ta del av vår värld – Välkommen till Street Games 2014

Mer info om Streetbasket turneringen >
Mer info om Beachvolley turneringen >
Mer info om Streetfutsal turneringen >
Prova på olika idrotter i samband med Street Games